TUTORIAL: Am curățat preventiv Filtrul de Particule (DPF) de la VW Golf 7 1.6 TDI cu cea mai eficienta soluție: GerTeichTeile DPF
In acest video tutorial va vom arata cum facem preventiv o curățare a filtrului de particule sau DPF-ului la VW Golf 7 1.6 TDI din 2013.
Pentru a curăța filtrul de particule sau DPF-ul la acest VW Golf 7 care are peste 240.000 km rulați, vom folosi una dintre cele mai eficiente soluții de pe piață: GerTechTeile DPF.
Daca folosiți codul “tutorialeauto”, veți beneficia de o reducere de 20% la soluția GerTechTeile!
AICI GASITI SOLUTIA GERTECHTEILE DPF: https://solutiedpf.ro/products/gertechteile-curatare-dpf
GertechTeile DPF va oferă si GARANTIA ca daca soluția nu functioneaza, va puteți lua BANII INAPOI pe produs! Daca ați respectat instrucțiunile de pe produs si nu ați obținut o valoare inferioara celei cu care ați început, primiți BANII INAPOI!
Trebuie sa știți ca solutia de curățare Gertechteile DPF are o formula chimică neutra care nu afecteaza sau reacționează cu plasticul sau cu metalele prețioase din interiorul filtrului.
- Prima data lăsați motorul pornit pana când temperatura apei ajunge la 90 de grade Celsius.
- Faceți o verificare cu manometrul pentru a vedea presiunea din filtru de particule (DPF). Iar pentru acest lucru trebuie sa localizați senzorul de presiune diferențială la VW Golf 7 1.6 TDI.
- Ca sa conectam manometrul la furtunul senzorului de presiune diferențială va trebui sa desfacem șurubul cu un Torx T25 si sa scoatem furtunul de pe senzor folosind un clește pentru coliere.
Soluția GerTechTeile vine cu un kit de aplicare ce conține un adaptor portocaliu si un furtun prin care se toarna soluția in filtrul de particule.
Furtunul vine si cu un adaptor pentru sonda Lambda, in cazul in care vrem sa introducem soluția pe acolo sau pe la senzorul de temperatura la care ne permite accesul.
Cuplam adaptorul portocaliu in locul capacului sticlei, apoi conectam furtunul la senzorul de presiune si incepem sa turnam soluția de curățare in galeria de evacuare a masinii cu motorul oprit.
- Se poate observa ca la turație maxima, valoarea rămâne aceeași: 0 milibari, ceea ce înseamnă ca filtrul de particule nu este înfundat. Daca manometrul ar fi indicat o valoare de peste 80-90 de milibari, atunci ar fi fost o problema cu filtrul de particule.
- Următorul pas este sa opriți motorul si sa introduceți soluția GerTechTeile DPF in galeria de evacuare prin acel furtun de la senzorul de presiune diferentiala
- Lasati solutia Gertechteile DPF sa actioneze timp de aproximativ 15 minute cu motorul oprit
- Porniti motorul si lasati-l la ralanti aproximativ 10-15 minute fara turatie si o sa observati cum incepe sa iasa un fum dens alb, pe toba de evacuare. Asta înseamnă ca cenușa și hidrocarburile din filtru sunt eliminate.
Se poate vedea deja ca mașina a început sa scoată fum alb pe toba de eșapament. Asta înseamnă ca soluția a început sa acționeze, vaporizând toate hidrocarburile si eliminând cenușa din filtrul de particule.
- Cand nu mai iese fum pe evacuare, inseamna ca solutia si-a terminat reactia si procedura poate fi intrerupta. Este recomandat sa mergeti cu masina la drum 10-15 minute in ritm de mers normal sau sa turati motorul pe loc la 2.500 de rotații timp de cateva minute.
- Daca vreți sa va convingeți ca soluția și-a făcut treaba, repetati procedura cu verificarea valorii presiunii folosind manometrul cu motorul pornit. Astfel veți vedea daca ați obtinut o valoare mai mica decât cea de dinaintea curatarii. O valoare acceptabila este intre 60-80 mbar, iar o valoare inferioara indica o curatare perfecta.
Rețineți ca puteti cumpara aceasta soluție GerTechTeile pentru curățarea DPF-ului folosind codul “tutorialeauto” pentru a beneficia de o reducere de 20% din prețul întreg.
Daca folosiți codul “tutorialeauto”, veți beneficia de o reducere de 20% la soluția GerTechTeile!